Blog Detay

ihlamurun-faydalari
Kış Geldi Sayılır, Ihlamurlar Hazır mı?

Şifası ile dillere destan olan ıhlamur, en çok tüketilen bitki çayları arasında yer almakta. Ihlamurun toplanacağı tarih ve mevsim, yetiştirildiği bölgenin mevsim ve bitki örtüsüne göre değişiklik gösterse de, genellikle haziran ayında toplanmaya başlanır. 

Soğuk algınlığı, karın ağrısı, baş ağrısı ve daha birçok sorunların anahtarı olarak tüketilen ıhlamurun bilinmeyen ya da az bilinen daha başka faydaları da mevcut. Saç ve cilt bakımında da birçok kişinin kullandığı ıhlamur, gerektiği miktarın dışına çıkılmadan kullanıldığı takdirde oldukça faydalı bir bitkidir.


Ihlamurun Faydaları Nelerdir
Hava değişikliği, alerjik faktörler, düzensiz uyku ve yoğun iş temposunun ardından gelen aşırı halsizlik ve yorgunluk; kadınlarda adet döneminde oluşan karın ağrıları gibi birçok soruna bitkisel olarak bulunan en iyi çözüm ıhlamurdur. Gördüğünüz gibi ıhlamurun faydaları saymakla bitmiyor. Bunların yanı sıra;

Vücut direncinin artmasına yardımcı olan ıhlamur, nezle ve grip gibi hastalıklara karşı da etkili bir yöntemdir.

Soğuk algınlık sebebiyle kişide meydana gelen öksürük sorununa karşı, yeterli miktarda tüketilen ıhlamur, kişinin rahatlamasına ve boğazında oluşan iltihaplanmaya karşı da yardımcı olur.

Kan dolaşımını hızlandırması sebebi ile metabolizmayı güçlendirerek, kişinin kış aylarında çok fazla üşümesini engellemeye yardımcı olur.

Solunum yollarında meydana gelen tahriş sebebi ile oluşan bronşit rahatsızlıkların hafiflemesine, bronşların yumuşamasına ve kişinin nefesinin açılmasına yardımcı olur.

Sindirim sistemini hızlandırarak kişide meydana gelen kabızlık sorununa yardımcı olur ve mideyi kuvvetlendirir.

Bir fincan ıhlamura biraz karanfil eklendiğinde ise, yoğun iş temposu, uykusuzluk gibi etkenlerin sebep olduğu stres ve kaygı problemlerinde de etkili olur.

Ihlamurun Kalitesi Nasıl Anlaşılır
Ihlamurun faydalarını saymakla bitiremedik. Kişinin günlük hayatında başına gelebilecek birçok rahatsızlığın giderilmesinde bitkisel gücü yüksek olan ıhlamurun etkili olmasındaki en büyük etken kalitesidir. Kaliteli ıhlamur nasıl anlaşılır? 

Tüketilmek üzere alınan ıhlamurun ne kadar kaliteli olduğu ya da ne kadar faydalı olacağını anlayabilmek günümüzde biraz zorlaşıyor. Toplanması gereken mevsim haziran ayı demiştik. Artık bu işin ticari yönünü düşünen insanlar bu mevsimi beklememek adına farklı yollara başvurabiliyor. Tadı, kokusu ve görüntüsü sizi şaşırtmamalı. 

Bu yüzden kaliteli bir ıhlamur satın almak ve bu bitkinin şifasından yararlanmak istiyorsanız. Zamanında hasat edilen ıhlamurları tercih etmelisiniz.

Son olarak belirtmekte fayda vardır ki, ciddi rahatsızlıklarınız var ise hemen doktorunuza danışmalı, ilaç tedavisi gerektiren bir durum söz konusu ise doktorunuzun söylediği, kullanmanız gereken ilaç ve tedavi yöntemlerine başvurmanız gerekir. Yukarıda belirttiğimiz bitki çayı ilaç görevi görmemektedir. 

ŞİMDİ REZERVASYON YAP!

Rezervasyon